Bemutatjuk az ICL SF műtrágyagyár termékeit

Műtrágyát keres zöldségtermesztéshez, gyümölcstermesztéshez, szántóföldi növényekhez, gyepekhez vagy dísznövényekhez? A gyártási folyamattól és felhasználástól függően rengeteg különböző műtrágya kapható a piacon.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani a legmegfelelőbb műtrágya választáshoz. Az ICL műtrágyagyár termékeivel biztos lehet abban, hogy kiváló minőségű, gondosan ellenőrzött, garantált összetételű, NÉBIH által engedélyezett műtrágyát kap. Az, hogy egy adott helyen mikor, melyik műtrágya a leghatékonyabb, azt az adott körülmények ismeretében érdemes eldönteni. Alaposan átgondolt tápanyag-utánpótlási tervvel a precíziós gazdálkodás követelményeinek is meg tudunk felelni. Kattintson a megfelelő képre az ICL műtrágya kínálatának részletesebb megismeréséhez.

Műtrágya választás, szaktanácsadás

A legjobb műtrágya választás a növényfajok, talajtípus, a felhasználás és a várható időjárás függvénye. Érdemes szakember segítségét, szaktanácsot kérni a tápanyag-utánpótlási terv készítéséhez és a legjobb műtrágya választásához. Az ICL képviselője részletes, helyzetre szabott terméktanácsadással segíti a termelők munkáját.

Műtrágyák típusai

A műtrágyák többféleképpen csoportosíthatóak: a kijuttatás módjától függően lehetnek szilárd, vízoldékony, illetve folyékony formátumúak.

Az, hogy egy adott helyen mikor, melyik kiszerelésű és összetételű műtrágya felel meg, azt az adott körülmények ismeretében érdemes eldönteni. A legjobb választás a növényfajok, talajtípus, az öntözővíz minősége, a felhasználás módja és a várható időjárás függvényében alakul ki.

Burkolt műtrágya:

A féligáteresztő bevonat a hőmérséklet alapján napi szinten szabályozza a hatóanyagok felszabadulását. Magasabb hőmérsékleten a tápanyagok gyorsabb, alacsonyabb hőmérsékleten lassabb ütemben oldódnak ki – igazodva a növény tápanyagszükségletéhez. Használata biztonságos, nem okoz perzselést.

Vízoldható műtrágya:

Tápoldatozás során a vízoldható műtrágyákat feloldják az öntözővízben, hogy ily módon fokozzák a növények termelékenységét. Ez a módszer gyors és hatékony választ nyújt a környezeti körülményekre, alkalmankénti vízoldható műtrágya kijuttatásával egyedi igényekre szabható a táplálási program. Ajánlott egy burkolt alapműtrágya alkalmazása.

Lombtrágya:

Az ICL lombtrágyái akár 24 órán belül eredményt produkálnak. Ajánlott ideiglenes megoldásnak, gyorssegítségnek például kalciumhiány esetén. Száraz időszakban is hatékony. Piacvezető technológiával készült termékek, az ICL által szabadalmaztatott felületaktív anyagok révén kiválóan tapadnak a levélfelületen és maximálisan hasznosulnak.

Műtrágya általában

A műtrágyákban általában ásványi tápanyagok találhatóak. A kizárólag szervetlen, ásványi anyagokat tartalmazó készítmények lehetnek engedélyezés nélkül forgalmazható EK műtrágyák, amennyiben megfelelnek a hatályos szabályozásnak (EC 2003/2003). Az ICL összes terméke a NÉBIH által nyilvántartott, a műtrágyái EK műtrágyáknak minősülnek.

Az, hogy egy műtrágya szervetlen eredetű, még nem jelenti azt, hogy mesterséges: vannak biotermesztésben is engedélyezett, organikus, ásványi eredetű, szervetlen műtrágyák is, amilyen az ICL egyedi terméke, a polyhalite ásványból készült Polysulphate granulátum. A kén, kálium, tartalmú Polysulphate a Biokontroll Hungária Kft. hivatalos listáján is szereplő, biotermesztésben engedélyezett tápanyag-utánpótlási inputanyag.

A műtrágyák az alábbi összetételekkel kaphatók:

  • Egy komponensű műtrágya – ilyen a Nova vízoldható műtrágya termékcsaládunk, vagy az Agroleaf Liquid folyékony lombtrágya egyes összetételei. Csak egyfajta tápanyagforrást tartalmaz, például az ammónium-nitrát csak nitrogént tartalmaz, esetleg két tápanyagot tartalmaz egy adott forrásból, például a kálium-nitrát nitrogént és káliumot is tartalmaz.
  • Összetett, komplex műtrágya – Két vagy több tápanyag keveréke, amely tömény vagy köztes típusok kombinálásával vagy granulációs folyamat során keletkező homogén anyagok keverésével jönnek létre. Ezek a műtrágyák lehetnek kiegyensúlyozottak (azonos dózisban tartalmaznak minden fontosabb tápanyagot) vagy egyes tápanyagokat nagyobb mennyiségben tartalmazhatnak a különféle növények fejlődési fázisaiban eltérő szükségleteinek megfelelően. Tartalmazhatnak makroelemeket (nitrogén-foszfor-kálium), mezoelemeket (kalcium, magnézium, kén) és mikroelemeket is (vas, bór, cink, mangán).
  • Az ICL legtöbb tápoldata és lombkészítménye gazdag összetételű kelátcsomagot (link: M77) is tartalmaz. A prémium műtrágyák a mikroelemeket kelatizált formában tartalmazzák, mert ez a kémiai vegyület-forma stabil, így elősegíti a mikroelemek oldatban maradását, így a növény ezeket könyebben felveheti.
    Adalékok (surfactive3, DPI, alga…).
  • Burkolt, szabályozott tápanyag feltáródású műtrágya, kontrollált műtrágya lényege egy olyan burkolat, amely biztosítja a tápanyag-felhasználás hatékonyságát. A tápanyagok nem mosódnak ki, kímélve ezzel a környezetet is, mert a tápelemek kioldódási sebessége a talajnedvességtől és a hőmérséklettől függ, így a hatástartam előre kiszámítható. Egyetlen műtrágya kiszórással megoldhatja a szükséges tápanyag-visszapótlást hosszú hónapokra.

 

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kérjen személyre szabott szaktanácsot!

Kérdezzen tőlünk!