A tápoldat sokkal hatékonyabb

A vízoldható műtrágyák alkalmazása két hatalmas előnyt nyújt a mezőgazdaságban:

A tápoldatozás lehetővé teszi a jobb vízgazdálkodást és a növény igényeihez igazodó, lehető legpontosabb tápanyagutánpótlást.

Fenntartható vízgazdálkodás

A mezőgazdaságban a víz egyre értékesebb erőforrás, amelyet minden gazdálkodónak a lehető legbölcsebben kell használnia. A vízben oldott tápanyagok használata hatékony módszer az eredmények maximalizálására és a pazarlás csökkentésére.

Az ICL Specialty Fertilizers már az 1960-as években kifejlesztette vízoldható műtrágyáit, amelyeket azóta a világ minden táján termelők tízezrei alkalmaznak. Az évek során egyre kifinomultabb, egyre hatékonyabb, károsanyag-mentes formulákat dolgoztunk ki, a termelők igényeinek megfelelően.

Az elmúlt néhány évben Magyarországon is egyre gyakrabban használják a vízoldható műtrágyákat, mivel ezek csökkentik a vízfelhasználást, egyszerűsítik a művelési gyakorlatot és jobban megfelelnek az egyes gazdaságok igényeinek. Agronómiai szempontból is értékes segítséget jelentenek. Valójában a tápoldatozás a legjobb megoldás a növények táplálására: a növények ugyanis csak folyékony formában veszik fel a tápanyagokat.

Mit nyújt az Agrolution termékcsalád a gyakorlatban?

Tápoldatozás AgrolutionnalEgyszerűbb és hatékonyabb a tápoldatozás

Az ICL Specialty Fertilizers Agrolution komplex, vízoldható termékcsaládját a legjobb minőségű nyersanyagokból fejlesztették ki, kelatizált mikroelem-csomaggal, hogy minden egyes növénykultúrához és fenológiai fázishoz legyen ideális összetételű termék.

Savazás és tápanyag-utánpótlás egyetlen termékkel

Az Agrolution Pekacid technológiát tartalmaz, oldódása még igen kemény vizek esetén is kristálytiszta oldatot eredményez, a beépített Pekacid technológia másik nagy előnye pedig, hogy nem igényel külön savazát az oldat a pH beállításához. A Pekacid segítségével nemcsak csökkenti a víz és a talaj pH értékét, ezáltal elősegíti a tápanyagok felszívódását, hanem megakadályozza a vízkő lerakódását, tisztán tartja az öntözőrendszert, így az maximális hatékonysággal tud működni.

Az Agrolution ötszörös garanciája a termelők számára:
    1. a megfelelő időben → a növekedési fázisnak megfelelően
    2. a megfelelő dózisban → a növény különleges igényeinek megfelelően
    3. a megfelelő összetételben → a megfelelő NPK-aránnyal
    4. a megfelelő helyen → a gyors felszívódásnak köszönhetően
    5. pazarlás nélkül → gazdaságilag és környezeti szempontból is fenntartható módon

Nézze meg a kísérleti eredményeink bemutatóját!

Személyre szabott szolgáltatás és támogatás

Ha az Agrolution vízoldható műtrágyákat választja, a növényei táplálására szolgáló kiváló eszköz mellett kiváló személyre szabott szolgáltatást is kap. Szaktanácsadóink kérésére az adott kultúra igényeire, a talaj összetételére és a vízminőségre alapozott, pontos táplálási programot állítanak össze Önnek. Az ICL széles termékportfóliója megfelel az egyes gazdaságok sajátos igényeinek, hatékony és fenntartható táplálást biztosítva minden kultúrában.

Kérje Ön is szaktanácsadónk segítségét!

Rácz Gábor növényvédelmi szakmérnök, ICL

tel: +36304881479 email: gabor.racz@icl-group.com

Ez is érdekelheti

Kérdezzen tőlünk!