Hideghajtatott paprikák hízlalása ICL termékekkel

A hidegfóliás paprika ültetvények a kedvezőtlen időjárási (hosszan tartó hideg, fagy, borús idő…) viszonyok miatt némi csúszásban vannak. Azonban az Agrolution Special termékeket használó gazdáknál az első kötésekből hamarosan már az első szedések is megtörténnek. Jelenleg 1-3 szedéshez közeli paprika mellett 2-4 kisebb kötött paprika nyílló virágok jellemzik az ültetvényeket. Mi tehetünk, hogy a kötött paprikákat ki tudjuk neveltetni a növényeinkel majd folyamatos köttetésekkel és termésneveléssel maximalizálhassuk a termésmennyiségeinket.

hidegfóliás paprika ültetvény

Nos ez nem könnyű feladat. A jelenleg bemutatott ültetvény az elmúlt egy héten káliumtúlsúlyos tápoldatot kapott, aminek a gerincét az Agrolution Special 14-8-22+5CaO+2MgO+Te adta, amelyet 34%-os kertészeti ammónium-nitráttal és 0-60-20 összetételű Nova Pekacid kiegészítéssel és az arányok beállításával tápláltunk. N:K = 1:1,2 volt, vagy az NPK 2,5:1:3 volt.

Most a paprikák hízlalása a cél, amit enyhén nitrogén túlsúllyal lehet megoldani, N:K = 1,1-1,2:1ugyanezzel a 3 termék kombinációjával aminek szintén a gerincét az Agrolution Special 14-8-22+5CaO+2MgO+TE adja.
(az arányok a termesztett paprika fajtájától annak generatív, vegetatív vagy egyensúlyi habitusától függ!!!)

paprika tápanyag

A nitrogén túlsúlyos tápoldatozást érdemes 2-3 kiegyensúlyozott N:K arányú tápoldattal megelőzni, úgymond átvezetni a növényeket.

N túlsúly általánosan használt mennyiségek:
Agrolution 14-8-22+5CaO+2MgO+Te: 2g/m2 34%-os NH3NH4: 0,5g/m2
Nova Pekacid: 0,2g/m2
Vas: Vaskelát
Természetesen, hogy ezek a paprikák így növekedjenek és ne kelljen sokféle biostimulánst használni csupán egy félét, ehhez talajvizsgálatra alapozott talaj-tápanyagfeltöltést kell végezni.

Szedés előtt 2-3 nappal ismét váltani kell a receptúrát k-túlsúlyosra.

Szaktanácsadás

Részletes ingyenes szaktanácsért, vagy termékeinkkel kapcsolatos további információkért keresse a Rácz Gábor területi képviselőnket!

paprika műtrágya

Kérdezzen tőlünk!