Őszi búza kezelése Agroleaf lombtrágyákkal

Címkék: agroleaf , őszi búza ,

Az őszi búza esetében a termés szint emelésében a legnagyobb szerepe a nitrogén mellett a foszfornak van. A foszfornak ősszel a tél beálltáig (gyökeresedés, téli energiaháztartás optimalizálása) és tavasszal bokrosodás – szárbaindulás idején van jelentősége. Komoly terméstöbbletet lehet realizálni a megfelelő időben /fejlődési fázisban kiadott foszforral. Talajaink akár komoly foszfortartalommal rendelkezhetnek-(erről pontos információt a 3 évente vett talajanalízisek szolgáltatnak)- de a növények számára ennek azonban átlagosan csupán 5%-a elérhető és felvehető. A kedvezőtlen környezeti hatások-hideg talaj, a talaj kémhatása stb. ezen még tovább ronthatnak.

Ilyen esetekben hatásos segítség a lombon keresztül történő foszforadagolás. Foszfor felvételt gátló körülmények közt, vagy csak extra foszforforrásként alkalmazhatunk lombtrágyát.

A nitrogénre pedig folyamatosan szüksége van a növénynek, jelentős N felvételi fenofázisok első nódusz, második nódusz (zászlóslevél) és virágzás-”tejes” érés idején vannak. A búza számára legfontosabbak a mikroelemek közül a Mn Zn és Cu, arányuk 1: 0,5: 0,25 legyen a visszapótlásuk során a termesztési ciklusban.

Letölthető anyagok

Agroleaf Crop Gabona brossúra

Őszibúza termesztés technológiai ajánlások

Szaktanácsadás

Részletes ingyenes szaktanácsért, vagy termékeinkkel kapcsolatos további információkért keresse Rácz Gábor területi képviselőket!

 

Kérdezzen tőlünk!