Őszi búza kezelése Agroleaf lombtrágyákkal

Címkék: agroleaf , őszi búza ,

Az őszi búza esetében a termés szint emelésében a legnagyobb szerepe a nitrogén mellett a foszfornak van. A foszfornak ősszel a tél beálltáig (gyökeresedés, téli energiaháztartás optimalizálása) és tavasszal bokrosodás – szárbaindulás idején van jelentősége. Komoly terméstöbbletet lehet realizálni a megfelelő időben /fejlődési fázisban kiadott foszforral. Talajaink akár komoly foszfortartalommal rendelkezhetnek-(erről pontos információt a 3 évente vett talajanalízisek szolgáltatnak)- de a növények számára ennek azonban átlagosan csupán 5%-a elérhető és felvehető. A kedvezőtlen környezeti hatások-hideg talaj, a talaj kémhatása stb. ezen még tovább ronthatnak.

Ilyen esetekben hatásos segítség a lombon keresztül történő foszforadagolás. Foszfor felvételt gátló körülmények közt, vagy csak extra foszforforrásként alkalmazhatunk lombtrágyát.

A nitrogénre pedig folyamatosan szüksége van a növénynek, jelentős N felvételi fenofázisok első nódusz, második nódusz (zászlóslevél) és virágzás-”tejes” érés idején vannak. A búza számára legfontosabbak a mikroelemek közül a Mn Zn és Cu, arányuk 1: 0,5: 0,25 legyen a visszapótlásuk során a termesztési ciklusban.

Búza

A búza jelenleg a zászlóslevél állapotban van ami a fenofázisok közül az egyik amelyben a lombon keresztül adott nitrogén komolyan hasznosul növelve a fehérje szintet a tápanyagok felvételének javulás révén. 5kg/ha dózisban javasolt. Agroleaf Power 20-20-20+TE. A zászlóslevél és a kalászolást követően a tejesérésben érdemes Agroleaf Power 31-11-11+TE 5kg/ha dózisban használni. Tejesérésben kiadott Agroleaf Power 31-11-11+TE jelentős tömeggyarapodást képes generálni.

HighN: a protein képződés elősegítésére. 5 kg/ha

Agroleaf Crop Cereal 26-10-15+2MgO+TE egy tökéletesen vízoldható lombtrágya. Magasabb vas, réz és cinktartalom jellemzi, melynek köszönhetően a növények egészségesek fejlődnek, a terméshozam és a fehérje tartalom pedig magasabb lesz. A mikroelemek kelatizált formában vannak jelen, így széles kémhatás tartományban felvehetőek maradnak a gabona számára. Amennyiben teljessé szeretnénk tenni a lombkezelésünket, úgy érdemes használni az Agroleaf Special Mangán termékünket, amely könnyen felvehető mangánforrást biztosít.

Letölthető anyagok

Agroleaf Crop Gabona brossúra

Őszibúza termesztés technológiai ajánlások

Szaktanácsadás

Részletes ingyenes szaktanácsért, vagy termékeinkkel kapcsolatos további információkért keresse Rácz Gábor területi képviselőket!

 

Kérdezzen tőlünk!