Szőlőültetvények nyári tápanyag-utánpótlása a jobb termés érdekében az ICL Agroleaf Power lombtrágya segítségével

A szőlő tápanyag-utánpótlásának aktuális kérdései

A  meleg, párás időjárás problémákat okozhat a szőlőültetvényeken. Magas hőmérséklet és páratartalom mellett a gombabetegségek előfordulása megnő. A rendszeres növényvédelmi intézkedések mellett lombtrágya alkalmazásával is célszerű megerősíteni, segíteni a növényt a betegségek elleni küzdelemben.

Az ICL különösen ilyen helyzetekben ajánlja a magas minőségű, tiszta alapanyagokból készülő, Agroleaf Power tökéletesen vízoldható lombtrágyákat, amelyek makroelemek mellett a kelatizált nyomelemek teljes csomagját is tartalmazzák. Az Agroleaf Power termékcsalád különféle összetételekben elérhető tagjai rugalmasan használhatóak a teljes vegetációs időszak alatt. Az Agroleaf Powerben található, az ICL által szabadalmaztatott egyedülálló M77 és DPI technológiák fokozzák a növény anyagcseréjét, biztosítják az optimális tápanyagellátást, és az azonnali, gyors hatást.

Aktuális javaslataink a jobb termés érdekében

A bogyó héj repedés megelőzésére, az egészséges termés és a sejtszilárdság javítása érdekében biztosítsa a növény számára a szükséges kalciummennyiséget! Már borsó méretű fázistól javasoljuk a lombtrágyázást Agroleaf Power Calcium (11-5-19 + 9 CaO + 2,5MgO + mikroelemek) összetételű lombtrágyával, 3-5 kg ​​/ ha dózisban. A kalcium segít a sejtfalak részét képező vegyületek kialakításában. Alkalmazása 7-14 napos időközönként javasolt.

A kálium optimális mennyiségben való jelenléte nagyon fontos a minőségi, magas cukorfokú termelés eléréséhez. Az ICL Innovative Ag Solutions az Agroleaf Power High K 15-10-31 + mikroelemek összetételű lombtrágya alkalmazását javasolja az érési szakaszban. Az ajánlott dózis 3-4 kg / ha. A kezelést 1-2 alkalommal meg kell ismételni.

agroleaf power

Kijuttatási tippek

  • A fenti adagokat 400-500 liter / ha vízzel kell permetezni, 1-1,5% -os töménységben.
  • A lombtrágyát egy menetben ajánlatos kijuttatni. Az Agroleaf Power keverhető a legtöbb növényvédő szerrel, de a teljes növényre történő felvitel előtt kompatibilitási teszt ajánlott.
  • Alkalmazza reggel vagy este, amikor a hőmérséklet 25 ° C alatt van Kerülje az alkalmazást, amikor a növény stressz alatt van.
  • Adjon hozzá egy felületaktív anyagot az oldat tapadásának javítása érdekében.
  • A kelatizált mikroelemek réz hatására kiválhatnak. Ne keverje rezet is tartalmazó termékekkel!

Szaktanácsadás

Részletes ingyenes szaktanácsért, vagy termékeinkkel kapcsolatos további információkért keresse a területi képviselőiket:

Rácz Gábor területi képviselő
Mobil: +36304881479
Email: gabor.racz@icl-group.com

Sikeres termesztést kívánunk!

Vegye igénybe Ön is az ICL Specialty Fertilizers növénytermesztő gazdáknak szóló tápanyagutánpótlási szolgáltatását! Kollégáink sok éves tapasztalata, a folyamatos kísérletek, nemzetközi kutatási-fejlesztési háttér lehetővé teszi, hogy a legoptimálisabb megoldással segítsük az Ön munkáját Kérdezzen Rácz Gábor szaktanácsadónktól itt >>

Kérdezzen tőlünk!