Burgonya kötődésének javtása Agroleaf lombkezeléssel

A szabadföldi burgonyák késésben vannak a sok éves átlaghoz képest az időjárás (tartós hideg, fagy,ingadozó hőmérséklet…) viszontagságai miatt. Azonban így is az ültetvényekben már láthatóak a bimbók, tehát a gumók kötödése hamarosan elkezdődik, vagy fajta függvényében már el is kezdődött. A növényvédelem terén pedig a burgonyabogarak, nem törődve a hideg időjárssal, már megjelentek és a tojásokat is sok helyen már lerakták. Az első növényvédelmi munkálatokkal így a lombkezelést is el tudjuk kezdeni Agroleaf Power High P 12-52-5+TE 7kg/ha mennyiségben. A kezelést 8 napon belül érdemes megismételni.

korai burgonya műtágyázása

buronyabogar burgonyában

Miért érdemes használni az Agroleaf Power High P 12-52-5+TE lombtrágyát?

A talajok jelenleg még mindig hidegek-15-17°C fok közt mozognak! A gumókötödés magas foszfort igénylő folyamat. Az Agroleaf Power M77 és DPI technológiája a teljes NPK+TE mennyiséget felveteti a növénnyel és a fotoszintetikus aktivitás hosszan tartó (8-10 nap) hatásával a talajban az M77 által generált többlet tápanyag mennyiséget is felveteti a burgonyával.
Így a lombon keresztül biztosított jelentős foszfor mennyiséget a talajból felvett többlet tápanyaggal a gumókötödés és növelés serkentésére tudja fordítani a növény.

Biztosabb kötések, biztosabb növekedés termésbiztonság többlet termés. Bevétel növekedés!

Letölthető anyagok

Szaktanácsadás

Részletes ingyenes szaktanácsért, vagy termékeinkkel kapcsolatos további információkért keresse a Rácz Gábor területi képviselőnket!

korai burgonya táplálása

Kérdezzen tőlünk!