PeKacid landing, full width image

Új megoldás az öntözővíz minőségének javítására

A növénytermesztésben a vízminőségnek nagy szerepe van. A mai inputanyag- és üzemi költségeket ismerve nem kell bizonygatni azt, hogy hatalmas hasznot jelenthet a termelésben néhány százalékos költségcsökkentés és mellette néhány százalékos hozamnövelés.

Az öntöző vizek legfontosabb tulajdonságai a pH/Ec érték, és a HCO3 szint. Ezen értékek nagyon nagy mértékben meghatározzák a vizek használhatóságát, mind tápoldatozás, öntözés vagy növényvédelmi célokra. A kemény víz használata rossz hatékonysághoz, alacsony oldhatósághoz, kicsapódáshoz, eldugult csepegtetőkhöz és fúvókákhoz vezethet, így a víz és a vízben oldott növényvédő szerek és tápanyagok egy része el sem jut a növényig; ez jelentősen csökkenti mind az öntözés mind a kezelések hatékonyságát.

A PeKacid felhasználási területei

 

Color coded, image
A PeKacid csökkenti az öntözővíz pH-ját és keménységét, foszforsav tartalma semlegesíti az öntözővíz bikarbonát tartalmát, így megelőzi a szórófejek, csepegtetők és csövek eltömődését. A kelatizált tápanyagok felvehetősége és a növényvédő hatóanyagok hatékonysága általában pH 5,5 és pH 6,8 közötti kémhatás-tartományban ideális, és ezáltal költségtakarékos is.

Hard water, image
A Pekacid vízoldható EK műtrágya, használható bármilyen szabadföldi vagy üvegházas termesztőközegben. Savazó hatása miatt hatékony foszfor felvételt biztosít még lúgos környezetben is, amikor az öntözővíz pH értéke 7 feletti. Keverhető kalcium és magnézium tartalmú műtrágyával.

Soft water, image
A PeKacid az öntözőrendszer tisztítására is alkalmazható: hatékonyan oldja fel a lerakódott vízkövet. A PeKaciddal rendszeres használatával az öntözőrendszer közelebb kerül az optimális kibocsátási értékekhez a szezon alatt. Ezáltal hatékonyabb a rendszer, mint hogyha egyetlen, szezon végi átmosást végeznénk.

A PeKacid alkalmazása

A PeKacid ™ számos technológiában alkalmazható. A kertészeti kultúrákban zárt termesztő berendezések talajos vagy talajnélküli (hidropónikus) technológiáiban, öntözésnél vagy permetezésnél szabadföldi kertészeti és szántóföldi kultúrákban. Kalcium nitráttal egy tartályban keverhető, ami felhasználhatóságát tovább szélesíti. PeKacid semlegesíti az oldatban található hidrogén-karbonátokat és feloldja a vízkő lerakódásokat, ezáltal elkerülhető a csepegtető testek/ tüskék vagy fúvókák méretszűkülése és eltömődése az érzékeny rendszerben. Ez számos előnnyel jár, mint például az öntöző és permetező rendszerek nagyobb teljesítménye, hosszabb élettartama, az öntözővíz és a műtrágyák egyenletes és hatékony elosztása. További előny, hogy a már korábban kialakult lerakódásokat és dugulásokat is megszünteti. A Pekacid használata igen kedvező hektárköltségek mellett a permetlevek pH értékét is optimalizálja és csökkenti a HCO3 szintjét.

 

Általános ajánlott dózisa lombtrágyaként 0,05-1% (0,5-1 kg/1000 l víz), tápoldatként 0,01-0,05% (0,1-0,5 kg/1000 l víz) öntöző rendszer tisztítására 0,3-0,5% (3,5-5 kg /1000 l víz)

 

PeKacid landing, full width image
Pekacid applikációk, image

A pontos dózis megállapításához töltse le és használja a PeKacid okostelefonos applikációt!

Letöltés Google Play

Letöltés iTunes

PeKacid landing, full width image
Advantages of Universol color range, image

Mivel a Nova PeKacid egy nitrogénmentes műtrágya, lehetővé teszi a nitrogén (N) szint teljesen független szabályozását a tápanyag-utánpótlási technológiában a kiegészítő nitrogén formájának megválasztásával, vagy akár a N mellőzésével is, a növény igényeinek megfelelően.

 

A PeKacid előnyei

  • Koncentrált P és K forrás: nagyon magas tápanyagkoncentráció (60 egység P2O5 + 20 egység K2O, klórmentes)
  • Kiváló fizikai tulajdonságok: kiváló és könnyű oldódás, könnyen szállítható, kezelhető, tárolható és alkalmazható. (nem ADR köteles)
  • Gyors és kiváló oldódás vízben a felhasználás helyén, még alacsony hőmérsékleten is (oldhatóság: 670 g / l 20 ° C-on ).
  • A PeKacid ™ a legjobb választás lúgos-meszes talajokon és / vagy lúgos kemény öntözővizekben.
  • Optimalizálja a permetlevek pH és HCO3 (hidrogén- karbonát) szintjét, megelőzi és feloldja a lerakódásokat

 

Részletek

Termelői tapasztalatok a PeKacid használatával

 

 

További információért, tippekért regisztráljon hírlevelünkre!

Személyre szabott javaslatért hivja szaktanácsadónkat!

 

Kapcsolat

PeKacid landing, full width image

On-line szaktanács kérése

Szaktanácsadóink szívesen látják el testre szabott tanácssal és termékjavaslattal. Kérjük, töltse ki az alábbi mezöket, és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot!

 

Rácz Gábor

Telefon: (+36-30) 488-1479

Email: gabor.racz@icl-group.com

Kérdezzen tőlünk!