Tavaszi Akcióban még jobban megéri ICL műtrágyára bízni a fejtrágyázást!

Címkék: agromaster , agromaster akció , burkolt műtrágya , burkolt npk , npk műtrágya , univerzál plusz ,

Újra elmaradt a hagyományos értelemben vett tél, ami több szempontból is nehezítő tényező a gazdáknak: az enyhe időben meglódult állományok a határszemlék szerint sokfelé nitrogénhiányos tüneteket mutatnak, az idő enyhülésével párhuzamosan az esők pedig újra hiányoznak. Az ICL műtrágyagyár Agromaster tápanyagai ha nem is kiiktatják, de jelentősen csökkentik a kockázatokat. Ráadásul, az eszéki műtrágyaüzemben előállított új Agromaster 43-0-0 összetétel most a tavasz egyik legjobb árán szerezhető be ehhez a viszonteladó partnerek közül az Univerzál-Plusz kft.-nél!

Ahogy arra Rácz Gábor, az ICL növényvédelmi szakmérnök végzettségű területi képviselője figyelmeztet, a mai gazdasági környezetben lényeges, hogy a technológiánk „ne a szélbe szórja, hanem a növényeinket táplálja a nitrogén-hatóanyaggal” , főleg, ha ez egy árban beszerezhető más termékekkel a piacon.

ICL műtrágyákkal a prémium termék kétszeres nyereség – növénynek és gazdának is!

Kultúrára hangolt optimális táplálás, kevesebb buktatóval a gazdáknak. Rácz Gábor szerint az Agromaster burkolt NPK műtrágyák megalkotásakor ez az elv vezette a most 100 éves fennállását ünneplő ICL műtrágyagyár kutatóit.

79,06 millió(!) tonna nitrogén – az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete szerint ennyit »pocsékolunk«  el egy évben világszinten a legalapvetőbb tápelemünkből, a konvencionális műtrágyáknak ugyanis 60-67%-a veszik el a kimosódás vagy az elillanás következtében. Normál időjárási körülmények között is hatalmas pluszt eredményezne, ha a gazdálkodók a megszokásos elven választott hagyományos műtrágyák helyett újgenerációs tápanyagokkal dolgoznának. Még fontosabb ez a mostani extrém világban, hiszen a részben burkolt nitrogéntartalommal készülő Agromaster műtrágyacsaláddal egyetlen kezelés is elég, hogy aszály vagy özönvízszerű esők idején is ott maradjon a tápanyag a gyökérzónában.”

 

A burkolt NPK műtrágyák versenyképes hektárköltségek mellett jelentenek új szintet a termésbiztonság terén.

 

Hogyan lehetséges ez?

A burkolt műtrágyaszemcséket az Agromaster termékekben egy növényi gyantához hasonló bevonat veszi körbe.

Ezt a burkolatot hívjuk az ICL-nél E-Max technológiának, ezen belül foglal helyet a tökéletes vízoldékonyságú tápanyag, ami a legkisebb talajnedvesség hatására is feloldódik – azonban nem jut a talajoldatba azonnal! A burkolat ugyanis a talajhőmérsékletre reagálva adja le állandó mennyiségben a tápanyagot, a kibocsájtás 5-8 Celsius-fokos talajhőmérséklet alatt leáll, melegebb talajban fokozódik. Az Agromaster burkolt NPK műtrágyákból ráadásul 1-2, 2-3, valamint 5-6 hónapos hatóidővel, több kiegészítő tápelemmel vagy komplett mikroelemcsomaggal is érhetőek el műtrágyák, így mindent a talajfeltöltöttséghez igazíthatunk.”

A bokrosodás idejére a fejlődésben visszamaradt levélzet, apróbb kalászok, satnya szemek. A nitrogénhiány figyelmen kívül hagyásával ezt kockáztatjuk a gabonanövényeknél Rácz Gábor szerint. Azonban érdemes a pótlást is jól megfontoltan végezni.

„Az enyhe tél után megugrott állományokban a nitrogénhiány fokozott problémát jelent, de elegendő bemosó csapadék nélkül jó szívvel nem ajánlanám a nitrogénpótlást a gazdáknak, legalábbis az akár 60%-os veszteséggel dolgozó hagyományos műtrágyákkal. Az Agromaster műtrágyák E-Max bevonattal ellátott karbamid tápanyagára vonatkozóan több nemzetközi és magyar kísérletet is lefolytattunk, 80%-kal csökkenti a veszteségeket más technológiához mérten. A kalászosok fejtrágyázáshoz vagy épp a kukorica és napraforgó alaptrágyázáshoz ideális 1-2 hónapos Agromaster 40-0-5 vagy az új Agromaster 43-0-0 műtrágyáinkban a nitrogéntartalom 31%-a kapott ilyen ellenálló bevonatot. A kapásnövények alá bedolgozva 150-160 kg/ha dózisnak nincs csíragátló hatása, ellenben lendületes, kirobbanó kezdeti növekedést biztosít. A szabályozott tápanyag-leadással megspórolhatunk további 1-2 nitrogénpótlást is a szezon folytatásában.”

 

 

Mennyiért? Rácz Gábor szerint a matematika is az újgenerációs tápanyag pártján áll!

„Kétszeresen is igaz, hogy a gazda jobban jár a minőségi ICL műtrágyákkal! A Tavaszi Start Akcióban is beszerezhető új, Magyarországon most bemutatkozó Agromaster 43-0-0 esetében egy hektárra egy menetben kijuttatható 80 kg/ha nitrogén-hatóanyagmennyiséget legfeljebb 69 000 Ft-os árszinten szerezhetik be most viszonteladó partnereinktől a termelők. A burkolt technológiával megspóroljuk a hagyományos nitrogénműtrágyával (27% N) megszokott második kezelést.  A hagyományos technológiát jellemző magasabb kimosódási és elillanási veszteség miatt ugyanis az állomány számára szükséges magasabb, 108 kg/ha hatóanyagmennyiséget a táblákon itt egy második, 200 kg/ha dózisú kijuttatással kell bebiztosítanunk. Az Agromaster műtrágya 69 000 Ft-os teljes hektárköltségével így a hagyományos nitrogénműtrágya 76 000 Ft + 7500 Ft plusz kijuttatási költsége néz szembe. A matematika egyértelmű: növényeknek és gazdáknak is az Agromaster használata éri meg jobban. Legyen bármilyen idő, ezzel a termékkel 1-2 hónapig biztos, hogy nem a szelet, csakis a növényeinket tápláljuk a hatóanyaggal.”

Agromaster burkolt NPK műtrágyák Eszékről: gyorsan, nagy tételben, jó logisztikával

Az ICL műtrágyagyár régiós kapacitásai tovább bővülnek az eszéki műtrágyaüzem bevonásával, ahonnét új összetételű Agromaster 43-0-0 burkolt NPK műtrágyákkal gyorsan szolgálhatják ki kamiontételes léptékekben is a gazdákat.

Az új eszéki műtrágyaüzem radikálisan leegyszerűsíti az ICL műtrágyák magyar logisztikáját. Az igény felmerülése után szinte azonnal tudjuk kiszolgálni a termelőket viszonteladóinkon keresztül akár nagy tételben is. A gyár számos eltérő NPK arányú Agromaster műtrágyát állít elő párhuzamosan, a helyben elérhető összetételekről tájékoztatást biztosítunk a termelőknek megkeresés estén”.

Tavaszi Műtrágya Start Akció az Agromaster műtrágyákra az Univerzál-Plusz kft-nél!

A lendületes tavaszi fejlődés bebiztosításához az Agromaster burkolt NPK műtrágyák új 43-0-0 összetételű tápanyagát a tavasz egyik legkedvezőbb hektárköltségével szerezhetik be most a gazdák az ICL műtrágyagyár viszonteladópartnerei közül az az Univerzál-Plusz kft-nél!

A bevezető akcióról és a további kondíciókról az UNIVERZÁL-PLUSZ Kft. elérhetőségein tájékozódhat. Email csorbasandor2@gmail.com, telefon Csorba Szabolcs: +36 30 256 2002, telephely 4400 Nyíregyháza, Tokaji u. 3.

www.univerzalplusz.hu

 

Jobb termés, kevesebb műtrágya-kijuttatással, valós megtérüléssel? Válassza az ICL műtrágyatermékeket! Keresse Rácz Gábor területi értékesítőt a további termékinformációkért, ingyenes szaktanácsadásért!

Keresse Rácz Gábor területi képviselőt a további termékinformációkért, ingyenes szaktanácsadásért!

Rácz Gábor növényvédelmi szakmérnök, ICL

tel: +36304881479 email: gabor.racz@icl-group.com

 

 

 

Ez is érdekelheti

Kérdezzen tőlünk!