Az ICL-SF technológiája megreformálja a hagyományos torma termesztést!

A Hajdúsági Torma Magyarország egyik különlegessége és nyugodtan tekinthetjük Hungarikumnak is egyben!

Messze földön híres egyedülálló ízvilága az Európai Unióban is elismert! A megtermelt torma mennyiségének igen jelentős részét erről a termőtájról exportálják és alapösszetevője minden tormából készült terméknek.

Fontos feladat, hogy termőterületét és a megtermelt torma mennyiségét a rá jellemző egyediségével megtartsuk, és növeljük.

torma műtrágyázás

Az ICL-SF célkitűzése a Hajdúsági Torma ízvilágát megőrizve termésátlagok növelése a tormanövények egészségesen tartása csökkentve ezzel az egyébként is csökkenő növényvédelmi hatóanyagok használatát, amivel számos új piaci lehetőség nyílhat meg a termelők és kereskedők előtt.

A torma növény jelentős tápanyag igénnyel rendelkezik. A jelenleg használt technológiában ezt nagyadagú istállótrágya mellett az ültetések előtti alaptrágyázás majd a tenyészidőszak során számos fejtrágyázással egészítik ki és oldja meg több kevesebb sikerrel. Ez igen sok időt-energiát vesz igénybe, ami többletköltség formájában jelentkezik.

Felmerül a kérdés: Megérné olyan tápanyagot használni, amit csak 1 vagy max 2 alkalommal kell kijuttatni? Természetesen fedezve a teljes tápanyagigényt! Kevesebb kezelés és többlet termés!? Hosszútávon termésbiztonság!? A klimatikus stresszfaktorokkal szembeni komoly tolerancia- termésbiztonság! Ezek igen fontos technológiai igények és a gazdák válasza: Abszolút jó megoldás lenne erre várunk! Hiszen így időt-energiát takarítok meg ami gyakorlatilag költségcsökkentést jelent. Ez pedig bűvös szó!

torma műtrágyázása

Az eleddig használt számos technológia nem tudta ezeket a kérdéseket oly egyöntetűen orvosolni, mint az ICL-SF szabályozott feltáródású burkolt Agromaster alapműtrágyái és az Agroleaf Power lombtrágyái amelyek ideális kiegészítői az alapkezeléseknek.

Az Agromaster család 2-3 hónapos és 5-6 hónapos összetételei és azok szabályozott feltáródású tápelemei biztosítják a torma folyamatos növekedését-tömeggyarapodását a termesztési ciklus teljes időtartama alatt. A sikernek kulcsa a folyamatosan ám egyben szabályozottan jelenlévő és a növény számára felvehető tápelemek.

Az alapműtrágyázást kiegészíti és egyben hatékonyságát növeli az Agroleaf power lombtrágya család tagjai. A lombtrágya család lelke az M77-es booster formula és a DPI technológia együttese, amely garantálja a termelőnek, hogy az alapjaiban megerősített torma lombon keresztül olyan aktiváló tápelemeket kap, amely még jobban fokozza a növény életfolyamatait és javítja egészségi állapotát.

Hogyan?

Részletes ingyenes szaktanácsért keresse Rácz Gábor területi képviselőnket!

agromaster műtrágyaagroleaf power lombtrágya

Kérdezzen tőlünk!