Címkék: agroleaf

Miért használjon lombtrágyát?

Elsősorban extra tápanyagot nyújt a növényeknek, ami különösen akkor fontos, amikor a gyökéren át történő tápanyag felvétel bármi okból gátolt (fejletlen gyökér, hideg talaj stb.). Másodszor, megelőzi és gyorsan megszünteti a tápanyaghiányos állapotokat, harmadszor pedig enyhíti az időjárás által okozott stresszt, a növényvédőszer perzselés hatásait és a magas terméshozam által okozott terhelés hatásait. A lombtrágyákkal javítani tudjuk az ásványi anyagok felvételét, extra tápanyagok segítségével pedig fokozható a fotoszintetikus aktivitás, azaz a növény fejlődése.

Miért válassza az Agroleaf Power vízoldható lombtrágyát?

Az Agroleaf Power lombtrágya család különbözik a legtöbb lombtrágyától, mert az összes szükséges makro- és mikroelem megtalálható a termékben, könnyen és maradék nélkül oldódik, a legtöbb növényvédő szerrel egy tartályban keverhető, gyors felszívódású, nagy tisztaságú, és olyan különleges adalékokat is tartalmaz, mint a saját fejlesztésű M-77 kelátcsomag és a DPI.

Hogyan használja az Agroleaf Powert?

 

Milyen tagjai vannak az Agroleaf lombtrágya családnak, és melyiket mikor érdemes alkalmazni?

1., Agroleaf Power – a prémium lombtrágya

A prémium minőségű, vízben oldható komplex Agroleaf Power lombtrágyák különlegessége az M77 formula és a DPI technológia. Az M77 formula olyan összetevők keveréke, amely 100%-ban biztosítja a makro-, mezo- és mikroelemek felvételét, és így létfontosságú folyamatokat indít be, illetve stimulál.
Miért? Az aktivált növényi életfolyamatok egyike a gyökérrendszer aktivitásának növelése. Aktív gyökérélet nagyobb gyökértömeget eredményez, több „gyökérsavat”(hidrogén iont) termel, így több tápanyagot (pl foszfort) tud felvenni. A DPI technológia biztosítja azt a tartamhatást, aminek segítségével ezt a többlet tápanyagot fel is veteti a növénnyel, mivel megnöveli a növény fotoszintetikus aktivitását akár 8-10 napos időtartamra is. Vagyis a növény vegykonyháját „turbó fokozatba” kapcsolja. A felvett tápanyagok a várható termés mennyiségét már az előtt pozitívan befolyásolják, mint az láthatóvá válna.

Az Agroleaf Power családot akkor érdemes használni, ha:

  • Kevés kezeléssel szeretnék látványos hatást elérni
  • Hiánytünetek jelentkezése esetén
  • Beteg, leromlott állomány javítására
  • Komolyabb stressz jelentkezett a növényen (gyomirtási; szárazság; hideg; meleg)
  • Fontos fejlődési szakaszban, amely jelentősen befolyásolja a termés mennyiséget (pl: 1. nódusz gabonában; bokrosodás; tejes érés….)
  • Intenzív növekedési fázisban ( kukorica 4-5 leveles fázisa- egy gazda megfogalmazásában „az utolsó időpont, amikor traktorral be tudok menni”)

2., Agroleaf Crop – a gazdaságos lombtrágya

Az Agroleaf crop család növénykultúrákra optimalizált termékekből áll. Gabonafélékre, olajos növényekre, kukorica és burgonya kultúrákra van különböző összetétel. Nem tartalmaz speciális adalékanyagokat, viszont szintén rendkívül tiszta hatóanyagok mellett savas kémhatású tápanyagokat igen. Miért fontos a savas kémhatás? A lombtrágyákat jellemzően a növényvédő szerekkel egy menetben juttatjuk ki. A tiszta hatóanyag biztosítja a minimális stresszt a növény számára és a keverhetőséget az adott készítményekkel. A savas kémhatás a keverhetőség mellett, a növény bőrszövetén való könnyebb átjutást segíti elő. Ez nagyon lényeges, hiszen a növénybe nem csak a légzőnyílásokon át juthat be tápanyag és növényvédőszer, hanem jellemzően a bőrszöveten keresztül is. Ez egy roppant energia igényes folyamat, és ezt a folyamatot könnyíti meg az alacsonyabb kémhatás. Az 5.5-6.8 pH közötti tartomány általánosságban véve optimális, mind a növény, mind pedig a növényvédelmi készítmények és lombtrágyák hatóanyagainak hasznosulása szempontjából. Megjegyzendő, hogy a növényvédő készítmények, vagy ahogy mostanában fogalmaznak – „növényi orvosságok” széles pH tartományban képesek dolgozni, azonban minden hatóanyagnak van optimum pH tartománya, ahol a legjobban, leghatékonyabban dolgozik. Számunkra és a növény számára ez döntő fontosságú. Számunkra a költség és hatékonyság szempontjából, a növény számára pedig azért, mert így az adott tápelemek könnyebben jutnak rendeltetési helyükre ( pl. hiánytünetek orvoslása), vagy az adott növényi orvosság hatékonyabban tudja visszaszorítani a károsítót.

Az Agrolef Crop család tagjait többszöri kezelésekkel, rendszeresen kell használni. Épp úgy, mint a többi lombtrágyát, de ennek az ára megengedi a többszöri kezelést, úgy, hogy az általánosan elfogadott 5000 HUF/ha nettó költségen belül maradhassunk. Ennél a termékcsaládnál a fenofázisokhoz kötött alkalmazásnak nagy jelentősége van.

3., Agroleaf Liquid – a folyékony lombtrágya

A Liquid családot a piaci igényeknek megfelelően alkották meg. Napjainkra egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a folyékony lombtrágyáknak, vagy az oldatokkal való táplálásnak. Egyértelmű, hiszen a folyékony, oldott tápanyagokat a növény könnyebben veszi fel mind lombon, mind gyökéren keresztül. A lombtrágyák folyékony változatainak elterjedése mögött azonban inkább a kényelmi okok vannak. Sokkal könnyebb alkalmazni, hiszen az oldat lombtrágyákat csak be kell önteni a tartályba, és már kész is…. Így időt takarítunk meg, sokszor ez jelentős előnyt biztosít nagy területek időben való kezeléséhez.

Az Agroleaf Liquid család tagjai között egyaránt találhatunk komplex és mono műtrágyákat is. A termékekben rendkívül tiszta alapanyagok vannak, ez standard követelmény az ICL cégcsoportnál.

Mi a különleges az Agroleaf Liquid családban, amiért érdemes vele tervezni? A különleges, nem-ionos F3 Surfactiv technológia jobb eloszlást, jobb tapadást és jobb hasznosulást biztosít a termékeknek. Ami nagyon érdekes, az a termékek árszínvonala. Kedvező költségek mellett kettő, de akár három kezelés is könnyedén biztosítható velük különböző kultúrákban.

4., Agroleaf Special

Speciális mikroelem hiányokra , kiegészítő kezelésekhez ajánlott mikroelem tartamú vízoldékony mono lombtrágyák. Agroleaf Special lombtrágyák

 


Termékeinkkel kapcsolatos további információkért keresse a területi képviselőiket:

Rácz Gábor területi képviselő
Mobil: +36304881479
Email: gabor.racz@icl-group.com

Sikeres termesztést kívánunk!

Vegye igénybe Ön is az ICL Specialty Fertilizers növénytermesztő gazdáknak szóló tápanyagutánpótlási szolgáltatását! Kollegáink sok éves tapasztalata, a folyamatos kísérletek, nemzetközi kutatási-fejlesztési háttér lehetővé teszi, hogy a legoptimálisabb megoldással segítsük az Ön munkáját Kérdezzen Rácz Gábor tanácsadónktól itt >>

Ez is érdekelheti

Kérdezzen tőlünk!