Hogyan működik az Agromaster burkolt műtrágya?

Címkék: agromaster

Az öntözött kertészeti és szántóföldi kultúrákban a folyamatos öntözés miatt a fő tápelemek (N-P-K) közül a nitrogén az, amit a legkönnyebben ki tud mosódni a talajból, és persze ez az az elem, ami a legfontosabb a növények számára is. Esszenciális alkotó a fehérje szintézisben, a növényi szövetek alapeleme, emiatt a nitrogén hiánya okoz leghamarabb terméskiesést. Ezen okok miatt a növények számára elengedhetetlen a nitrogén folyamatos jelenléte és felvehetősége. Ezt általában a termelők folyamatos fejtrágyázással oldották meg.

Az Agromaster család viszont pont ezt a folyamatos kezeléseket váltja ki egyszeri kezeléssel. A fizikálisan burkolt N ( és/vagy PK) mindig a növény igényeinek megfelelően, szabályozottan és folyamatosan adagolja a nitrogént.

A féligáteresztő E-max bevonat a hőmérséklet alapján napi szinten szabályozza a hatóanyagok felszabadulását. A feltáródás sebessége csak a talaj hőmérsékletétől és nedvességtartalmától függ. Magasabb hőmérsékleten a tápanyagok gyorsabb, alacsonyabb hőmérsékleten lassabb ütemben oldódnak ki – igazodva a növény tápanyagszükségletéhez. Olvasson többet a működési elvről itt!

 

Növényeink így, a szabályozott feltáródású tápelemek segítségével, kultúrától függetlenül életerősebbek, egészségesebbek lesznek.

Az Agromaster előnyei:

  • Fizikálisan burkolt N (és/vagy PK) ténylegesen szabályozott feltáródást biztosít (1-2; 2-3; 5-6 hónap közötti hatástartam)
  • Minimális vagy nulla kimosódás- nitrátérzékeny területeken kimondottan ajánlott
  • A burkolt technológia miatt, mivel nincs hírtelen oldódás, így a talaj EC sem emelkedik, nincs perzselés
  • Egyszeri kezelés a további munkafolyamatok drasztikus csökkentését és a taposási kár jelentős mérséklését eredményezi
  • Változatos összetételek az igényeknek megfelelően (nitrogén, foszfor, illetve kálium-túlsúlyos termékek)

Műtrágya kijuttatási javaslatok:

Az Agromaster alapműtrágyaként a vetés előtt vagy palántázásnál akár egy menetben, illetve felülkezelésként, sorkezelésként is javasolt. Az ültetés során ügyeljünk arra, hogy a gyökerek ne érintkezzenek közvetlenül a műtrágyával. A műtrágyát célszerű 5-10 cm mélyen a talajba dolgozni.

Általános adagolás:

Szántóföldi növények 300-500 kg/ha
Zöldségfélék 400-500 kg/ha
Szabadföldi faiskolák 300-500 kg/ha

Ez is érdekelheti

Kérdezzen tőlünk!