Miért lesz a burgonyatermés egységesebb, eladhatóbb a nyári lombtrágyázástól?

Címkék: agroleaf , burgonya ,

Egységesen nagy méretű, jól tárolható burgonyák, intenzív színnel, amit a vásárló szívesebben választ, a termelő pedig örömmel ad el, hiszen a célzott tápelempótlással több rajtuk a nyereség. Ezt a két előnyt képes megadni a harmonikus tápelempótlás a burgonyanövényeknél. A piacosabb termésről ráadásul akkor sem kell feltétlenül lemondanunk, ha az alaptrágyázással nem alakult minden a terv szerint. Az olyan magas tápanyagtartalmú, a tartamhatást és a gyors felszívódást speciális adalékanyagokkal biztosító lombtrágyákkal, mint az Agroleaf Power, a nitrogén, a foszfor, a kálium, a kalcium, magnézium és a mangán mind ott lehet a kritikus fejlődési fázisoknál a levélzeten keresztül!

Agroleaf Power lombtrágyák a burgonyatermesztésben: levélen keresztül dolgoznak a nagy termésért!

A burgonya a kezdeti növekedési fázistól az érési folyamatok elindulásáig rendkívüli mértékben igényli a már említett nitrogén-, kálium-, kalcium- és magnéziumforrásokat. Azonban ezek elérhetősége a most már menetrendszerű hideg tavaszi időjárás miatt még szakszerűen végzett talajfeltöltés esetén is gátolt lehet. A tápanyagok ilyenkor lassabban alakulnak át a növények számára felvehető formákká, amit csak tovább ront, hogy a hidegben a növények anyagcserefolyamatai is lassulnak.

Ezt orvosolhatjuk burgonya lombtrágyák alkalmazásával, amiből érdemes olyan prémium minőségű, vízben oldható termékcsaládot választani, mint az Agroleaf Power lombtrágyák!

 

 

Az Agroleaf Power lombtrágyák ugyanis:

  • Kimagasló tápanyagtartalmukkal képesek a lombozat és a gumóképződés megugró tápanyagigényeit is kiszolgálni.
  • A bennük található M-77 kelátcsomag vitaminokkal javítja a stressztűrést, kondicionálja a növényeket és könnyen felvehető formában tartja a mikroelemeket.
  • A DPI (Double Power Impact) adalékanyag fokozza a fotoszintézist, így gyorsabban, hatékonyabban épülnek be a tápelemek a növényekbe.
  • Az összetételnek hála extra tartamhatással, 200 órán át, több mint 8 napig elérhetőek a kijuttatott tápanyagok a burgonyáknak.
  • Ennek köszönhetően minden hiánytünet megelőzhető.
  • A növényeket a fejlődési fázisoknak megfelelően tudjuk extra tápanyaghatással fejlődési és termésképzési előnyökhöz juttatni.

 

 

agroleaf power

 

A burgonya termésnöveléshez ideális, nyári Agroleaf lombtrágyák, amikkel az öntözéssel párhuzamosan biztosítható a jó termés:

A gumóképződés kezdetén

Agroleaf Power High P (12-52-5+mikroelemcsomag): extra foszfordózisa megadja a növények számára a plusz energiát az intenzív gumóképződés beindításához, kedvezően hat a virágzásra. A levélen keresztüli foszforfelvétel hatékonysága egyes adatok szerint 20-szorosa a gyökéren keresztüli foszforpótlásnak, így érdemes erre építeni a termesztéstechnológiában!

Javasolt dózisa 7 kg/ha, amit 500-600 liter vízben oldva. Első alkalommal a teljes virágzás előtt két héttel javasolt, majd 7-10 nap múlva megismételve.

Virágzás

Agroleaf Power High Ca (11-5-19+9CaO+2,5MgO+mikroelemcsomag) A kötődés, valamint a fiatal gumók képződésének magas energiaigénye megterheli a burgonya lombozatát, amit extra CaO kijuttatásával tudunk támogatni. A termék nagy mennyiségű káliumot is biztosít, amire minden fejlődési fázisban extra dózisban van szüksége a burgonyaállományoknak.

Javasolt dózisa: 4-5 kg/ha, 500-600 liter vízben kijuttatva.

Intenzív növekedés

Agroleaf Power High K (15-10-31+mikroelemcsomag) A burgonya esetében rendkívül fontos a gumóméret és termésmennyiség maximalizálásához az ideális nitrogén-kálium arány biztosítása. Az Agroleaf Power High K lombtrágya használatával a szükséges 1:2 arány fenntartható, így a koraiság és intenzív szín kialakulásához, valamint a vízháztartáshoz nélkülözhetetlen kálium felvétele problémamentes a növények számára. A kálium továbbá hozzájárul a szénhidrátok, így a keményítő szintéziséhez is.

Javasolt dózisa: 5 kg/ha, 500-600 liter vízben kijuttatva. A kezelést ismételjük 8-10 naponta, a szezon során 2-3 kijuttatást tervezve az állományban.

Tanácsok a hatásos kezelésekért az Agroleaf Power lombtrágyákkal:

  1. A lombtrágyák a legtöbb növényvédőszerrel probléma nélkül keverhetőek, de a kijuttatás előtt mindig teszteljük a kombinálhatóságot!
  2. A lombtrágyázását is a legjobb egy menetben végezni, amihez válasszunk 25 °C alatti hőmérsékletet lehetőség szerint a kora reggeli vagy kora esti órákban a perzseléses tünetek megelőzéséhez!

 

Burgonyatermesztés ICL műtrágyákkal: nagyobb termés, jobb árat biztosító koraiság kevesebb munkaórával!

Mindegy, hogy vető- vagy étkezési burgonyáról beszélünk, az egységes, nagy gumóméret, az intenzív szín javítja a termelők piaci lehetőségeit. Nem véletlen, hogy a világ vezető műtrágyagyártói közé tartozó ICL is saját, komplett burgonya-tápanyagutánpótlási technológiai javaslatot kínál a termelőknek.

A már részletezett lombtrágyákat megelőzően a technológia az alaptrágyázáshoz ideális termékekkel indul, amelyeket alkalmazva új szintre léphetünk termés mennyiség és minőség terén a következő szezonban.

ICL műtrágyateremékek a burgonya alaptrágyázásához: kevesebb munkaóra, kisebb inputanyagigény, több termés!

Az alaptrágyázáshoz ideális Agromaster speciális, burkolt szemcsékkel folyamatos tápanyagfeltáródást biztosító komplex műtrágyáival a növekedéshez nélkülözhetetlen nitrogén, foszfor vagy kálium több hónapig érhető el a burgonyanövényeknek. Az akár 2 hónapos hatóidő a komplex műtrágyák esetében azt jelenti, hogy akár egyetlen kijuttatással is biztosítható az alapvető tápanyagok jelenléte a teljes szezonra.

A műtrágyaszemcsék E-max bevonata a talajhőre reagálva bocsájtja ki az oldott tápelemeket, így azok a növény fejlődési üteméhez igazodva táródnak fel – melegebb időben több tápanyag szabadul fel, hideg idő esetén kevesebb.

 

 

Az Agromaster műtrágyák használata (40-0-5+4,5 SO3 1-2 hónapos formula korai ültetvényekhez, 32-19-0+4,8 SO3 2-3 hónapos formula nyári ültetvényekhez) egyértelmű előnyöket biztosít a termelőknek:

  1. Kevesebb az inputanyagigény, hiszen még laza, homokos talajon sem mosódik ki csapadék vagy öntözővíz hatására a nitrogén.
  2. Kevesebbszer kell műtrágyát kijuttatni, csökken a munkaigény és a talaj taposása a hosszú hatóidő miatt.
  3. Korábban záródó lombozat, kedvezőbb mikroklíma és a talajfelszín árnyékolása miatt jobb a talajok nedvességmegőrzése.

Az alaptrágyázásban ráadásul olyan ICL termékkel kombinálva, mint a Polysulphate, természetes ásványianyag-forrással oldhatjuk meg a gumóminőség és tárolhatóság szempontjából fontos kalcium, magnézium és kén pótlását is.

Ismerkedjen meg az ICL csúcstechnológiát a természetes hatóanyagokkal kombináló műtrágyáival! A jobb nitrogénhasznosulást, talajállapothoz igazítható hatóanyagtartalmat kínáló termékekkel extrém körülmények között is nagyobb termésbiztonsággal dolgozhat!

Letölthető katalógusok

Krumpli termesztés technológiai ajánlások

Terméktanácsadás

Termékeinkkel kapcsolatos további információkért keresse szaktanácsadónkat, Rácz Gábort!

 

Ez is érdekelheti

Kérdezzen tőlünk!