Lombtrágyázás burgonyában

Címkék: agroleaf , burgonya ,

Az intenzív burgonyatermesztés napjainkra a nagyadagú alaptápanyagok (szerves és ásványi trágyák) kijuttatása mellett már elképzelhetetlen öntözés, vagy lombtrágyázás nélkül. A lombra kijuttatott tápelemek csupán a relatív tápanyaghiányok, vagy a tényleges tápanyaghiány tünetek pillanatnyi orvoslására alkalmasak, ezen felül nem jelentenek komoly tápanyag visszapótlást a növények számára. Azonban a lombtrágyákkal nem is ez a célunk! A lomkezelések során könnyedén tudjuk pótolni a teljes mikroelem sort és ezen felül, ami talán még fontosabb, pozitívan tudjuk befolyásolni a növényi életfolyamatokat. Az Agroleaf Power prémium lombtrágya család ebben segíthet a termelőknek. Az Agroleaf Power más, mint a többi komplex lombtrágya. A nagy tisztaságú alapanyagokon túl olyan speciális formulákkal dúsították a terméket, amik segítik a növény fejlődését és javítják a klimatikus viszonyokkal szembeni ellenállóságát.

Agroleaf Power lombkezelések burgonyában

 

Kötődés

Agroleaf Power 12-52-5+TE 7kg/ha 500-600 l vízben és 8 nap múlva megismételni. Komoly segítség a kötődéshez, a foszfor jelentős plusz energiát biztosít a kezdeti gumónövekedéshez

Virágzás

Agroleaf Power High Ca 11-5-19+9CaO+2,5MgO+ME 4-5kg/ha, 500-600 l vízben. A kötődés és a fiatal gumók nagy energia igénye megterheli a lombozatot. A CaO tartalom segít a növénynek.

Intenzív növekedés

Agroleaf Power High K 15-10-31+TE 5kg/ha, 500-600l vízben 8-10 naponta 2-3 alkalommal. Az N:K arány 1:2 ami ideális a kálium felvételéhez és vízháztartás optimalizálásához. Cél a gumóméret növelése és ideális gumószín biztosítása.

 

agroleaf power

 

Az M77 formula gyakorlatilag egyedülálló a piacon, növényi kivonatokat, vitaminokat, aktiváló un. BOOSTER adalék anyagok kombinációját tartalmazza, hatására a növény a kiadott tápanyagok teljes mennyiségét rövid időn belül fel tudja venni. Az M77 formula a lombon keresztül a növénybe jutva aktiválja a gyökérrendszert, így több oldott, felvehető tápelem lesz elérhető a növény számára, és könnyebben is képes azokat felvenni.

 

A DPI technológia egy olyan újítás, ami növény fotoszintetikus aktivitását megnöveli. Ez azt jelenti, hogy hosszabb időn át, akár 8-10 napon keresztül intenzív tápanyagfelvétel zajlik, és a tápanyagok beépülnek a növénybe és a termésbe is. A két összetevő együttes hatása terméstöbbletben jelentkezhet, hiszen a növények is egészségesebbek és ellenállóbbak tőle.

 

Terméktanácsadás

Termékeinkkel kapcsolatos további információkért keresse a területi képviselőiket Rácz Gábor területi képviselő

Letölthető katalógusok

Krumpli termesztés technológiai ajánlások

Ez is érdekelheti

Kérdezzen tőlünk!